Czas wysyłki: 24 godziny
Koszt wysyłki: od 15,00 zł
Numer katalogowy: 2243
Kod producenta: P0046
Stan magazynowy:
Stan produktu: Nowy
Waga: 1,40 kg
Kwas mlekowy występuje w sposób naturalny w wielu produktach spożywczych oraz w tkankach organizmów żywych i dlatego jego stosowanie w żywieniu zwierząt i konserwacji pasz jest uzasadnione. Kwas mlekowy jest całkowicie przyswajalny i metabolizowany w organizmie zwierząt.
Kwas mlekowy Lactivet Drink dodawany do pasz poprawia ich smak, co wpływa na ich chętne przyjmowanie przez zwierzęta.
W żywieniu drobiu stosujemy 0,2% roztwór kwasu mlekowego Lactivet Drink, który uzyskujemy po zmieszaniu 1 kg kwasu mlekowego 50%
z 250 litrami wody. Tak sporządzony roztwór podajemy z wodą do picia wokresie zmiany paszy, przy wystąpieniu biegunek lub w przypadku utraty apetytu.
W żywieniu trzody chlewnej stosujemy kwas mlekowy w postaci 1% roztworu jako dodatek do pasz suchych. Roztwór 1% uzyskujemy po
zmieszaniu 1 kg kwasu mlekowego 50% z 50 litrami wody.
Przy podawaniu z wodą do picia stosujemy roztwór 0,5% (0,5 kg kwasu mlekowego 50% na 50 litrów wody). Dla trzody chlewnej możemy również
podawać kwas mlekowy z mlekiem w ilości 0,5 do 1,0 kg na 50 litrów mleka.
W żywieniu bydła dzienna dawka wynosi 1ml na 5kg masy ciała, co daje 50-100ml/1 krowę/dziennie i od 30-50ml/1cielę/dziennie
Kwas mlekowy 50 % Lactivet Drink może być z powodzeniem stosowany do szybkiego i skutecznego kiszenia pasz. Sporządzamy roztwór 1% z kwasu mlekowego
50% (1kg kwasu mlekowego 50% zmieszać z 50 litrami wody) i taki roztwór stosujemy w ilości:
-trawy z upraw polowych - 4 l na 1000 kg,
-mieszanki roślin motylkowych z trawami - 6 l na 1000 kg,
-rośliny motylkowe - 7 l na 1000 kg
-rosliny pastewne - 4 l na 1000 kg
-rośliny zbożowe - 7 l na 1000 kg-ziarna zbóż
- 3,5 l na 1000 kg
- 1l kwasu mlekowego 50% wlać do 50 l wody, tak sporządzony roztwór stosować do zakiszania kukurydzy w ilości 6l na 1 tonę materiału, w przypadku ziarna stosować połowę 3l roztworu.
- 1 l kwasu wystarczy na zakiszenie 8,5 tony kukurydzy
- 30l kwasu wystarczy na zakiszenie 255 ton kukurydzy
Kwas mlekowy jest wytwarzany przez bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus i występuje w takich produktach jak: kefir, jogurt, zsiadłe mleko, kwaszona kapusta. jest czynnikiem konserwującym kiszonki. Działa bakteriobójczo w przewodzie pokarmowym.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.
Klient: Zb...ki, data zakupu 05-03-2024 10:15
Klient: Łu...ki, data zakupu 07-02-2024 13:35
Klient: Ja...ch, data zakupu 06-01-2024 10:54
Klient: KA...KA, data zakupu 07-11-2023 19:10
Klient: An...us, data zakupu 06-11-2023 13:13
Klient: re...ld, data zakupu 15-10-2023 18:39
Klient: Da...tz, data zakupu 29-09-2023 09:49
Klient: Ra...ki, data zakupu 19-09-2023 22:44
Klient: Ma...or, data zakupu 17-09-2023 12:41
Klient: Ag...an, data zakupu 30-08-2023 09:43
Klient: Ma...ca, data zakupu 26-08-2023 11:37
Klient: Ra...cz, data zakupu 15-05-2023 11:17
Klient: Ew...ko, data zakupu 09-05-2023 03:36
Klient: Ad...cz, data zakupu 26-04-2023 15:31
Klient: Ed...ga, data zakupu 20-04-2023 14:35
Klient: Ma...wa, data zakupu 20-03-2023 12:19
Klient: Gr...ki, data zakupu 26-02-2023 09:17
Klient: Ba...ek, data zakupu 25-01-2023 20:50
Klient: Mi...ki, data zakupu 24-01-2023 22:42
Klient: Gr...ki, data zakupu 13-01-2023 16:56
Klient: Ad...za, data zakupu 12-01-2023 08:20
Klient: Ma...ch, data zakupu 04-10-2022 10:23
Klient: Ro...ki, data zakupu 25-09-2022 19:05
Klient: Ol...im, data zakupu 11-09-2022 08:56
Klient: Mi...ko, data zakupu 25-08-2022 10:01
Klient: ma...ek, data zakupu 08-08-2022 19:17
Klient: Mi...cz, data zakupu 10-06-2022 06:01
Klient: Ju...ka, data zakupu 09-06-2022 19:09
Klient: Da...ki, data zakupu 03-06-2022 10:10
Klient: Ma...pa, data zakupu 30-05-2022 21:18
Klient: Ur...ik, data zakupu 11-05-2022 20:22